0492 - 592008 info@twilst.nl
Selecteer een pagina

Je website is je online visitekaartje. Het is belangrijk om je bezoekers via de website goed te informeren. Niet alleen over de producten en diensten die je aanbiedt, maar ook bijvoorbeeld over je leveringsvoorwaarden en je onderneming. In principe ben je volledig vrij in de inrichting van je website. Wij willen je er echter op wijzen dat er wettelijke verplichtingen zijn waaraan je website dient te voldoen. Dat geldt met name als je via je website producten en diensten verkoopt. Waar moet je op letten?

Hierbij een overzicht voor een website zonder webshop. Volgende keer hebben we het over een website met webshop, deze moet aan veel meer regels voldoen.

 1) Website zonder webshop

Het is voor bezoekers van je website belangrijk om te weten welk bedrijf achter de website zit. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk bedrijfsgegevens op de website te vermelden. Het betreft dan bijvoorbeeld de volgende informatie:

  • Bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, faxnummer en e-mailadres)
  • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel (Eventueel met een directe link naar de KvK inschrijving van je bedrijf op de website van de Kamer van Koophandel. Zo hebben je bezoekers direct toegang tot meer informatie over je bedrijf)
  • Algemene voorwaarden (indien van toepassing)
  • Bankrekening- en eventueel BTW-nummer van je bedrijf

twilst-paars150