0492 - 592008 info@twilst.nl
Selecteer een pagina

5. Ga voor een veilige en betrouwbare webshop met SSL

Volgens cijfers van SIDN maakt slechts 59% van de webshops in Nederland gebruik van een SSL-certificaat, beter bekend als het ‘groene slotje’ in de adresbalk. Gelukkig wordt dit percentage wel snel hoger zeker nadat er veel malafide webshops ontstaan de laatste tijd.

Wil jij een webshop beginnen, dan ben je wettelijk verplicht om verzamelde persoonsgegevens goed te beveiligen. Dankzij een SSL-certificaat wordt data zoals betaalgegevens, tussen de browser van je gebruiker en jouw webshop versleuteld verzonden. Hierdoor kunnen cybercriminelen deze gegevens niet meer uitlezen. Google vindt een veilig internet erg belangrijk. SSL is daarom niet alleen goed voor je bezoekers maar draagt ook bij aan een betere SEO-ranking.

Sinds juli 2018 laat de populaire webbrowser Google Chrome trouwens ook standaard een waarschuwing zien aan bezoekers van websites zonder SSL. Deze ‘niet-veilig’ melding draagt uiteraard niet bij aan het vertrouwen bij je webshop bezoekers en dit is alleen te voorkomen door SSL te installeren. 

Heb je vragen over een SSL certificaat dan helpen we je graag.

Vakantie Twilst