0492 - 592008 info@twilst.nl
Selecteer een pagina

Graag willen we jullie op weg helpen. Het is best wel ingewikkeld om op internet te vinden wat je nodig hebt bij het starten van een eigen webshop.

We gaan jullie in de komende weken 8 tips geven om over na te denken en om verder op te borduren.

1. Maak je eigen domeinnaam aan.

Dit klinkt heel simpel maar dit is 1 van de belangrijkste keuzes. Je naam moet lekker klinken en duidelijk maken waar het over gaat. Het moet niet vindbaar zijn tussen alle ander vergelijkbare webshops want dan moet je erg veel doen om daar tussen op te vallen. Vaak weet je al wat je gaat verkopen maar dit kan zomaar eens veranderen in heel veel meer andere artikelen. Probeer zover mogelijk vooruit te denken. Mocht je meerdere domeinnamen willen gaan gebruiken dan kan dat uiteraard en dan verwijs je via DNS naar het hoofdaccount. Registreer een beschrijvende domeinnaam waarin je een specifiek en veel gezocht zoekwoord gebuikt en dat heel veel kan omvatten. Dit heeft als voordeel dat je meerdere bezoeker naar je site trekt.

webshop

Waar mensen vaak niet bij stil staan is de keuze voor de domeinnaamextensie, zoals .nl of .com. Veel Nederlandse webshops kiezen standaard voor .nl omdat dit het meest gebruikelijk is. Maar je zult merken als je gaat zoeken dat de .nl vaak al bezet is. Je gaat dan consessies doen qua naam maar dat is niet altijd verstandig. Tevens maakt een .nl het lastiger om uit te breiden naar andere landen. Misschien is .shop een oplossing, denk aan kleding.shop. ‘shop’ is een woord dat internationaal herkend wordt en ben je dus meteen klaar voor internationale uitbreiding van jouw webwinkel. In .shop heb je nog meer keuze qua namen zodat je het beste zoekwoord registreert als jouw domeinnaam. Dat is goed voor SEO! Wat je wel moet realiseren is dat een .shop wat duurder is dan een .nl.

Welke provider gebruik je voor het hosten van je webshop. Meestal gaat iedereen meteen voor de goedkoopste maar goedkoop kan zomaar duurkoop worden. Zoek goed uit welke hosting geschikt is voor wat jij wilt gaan doen, snelheid, nieuwste programma’s draaien etc. Laat je hierbij adviseren door een webbouwer als je dit zelf niet snapt.

Zover tip 1, tips voor het starten van een eigen webshop

Like onze Facebookpagina om alle tips te volgen.

Zie je nu al door het bomen het bos niet meer, neem dan contact op met Twilst.nl en laat ons je helpen